Monday, 25 February 2013

::: GARAM BULUH :::


Garam Buluh?? Apa tu…? Garam ke buluh ke apa..?
Garam yang sinonimnya bila disebut adalah antara bahan wajib perlu ada dalam masakan kalau xdak sumpah tak sedap makanan kita. Betul tak?



Garam jugak kalau sakit perut especially kene cirit birit doctor mesti suruh kita minum air garam untuk bagi tenaga kan..??
Jadi apa yang membezakan garam biasa dengan garam buluh?
Garam Buluh : Garam yang di bakar di dalam buluh secara berulang kali dan ditutupi dengan tanah liat dan di bakar menggunakan pokok pine pada suhu 1000 degree dan akan menghasilkan cecair dan ketulan bernama garam buluh dan ianya bersifat Alkali.
Garam Biasa : Garam buatan zaman moden mengandungi 99% Natrium Klorida dan bersifat asid dan banyak menggunakan aditif akibat proses pengilangan dan mengandungi bahan kimia.
Tahukah anda garam yang kita makan selama ini lebih BERASID dan KURANG sifat ALKALI ???
Kita pun aware kalau garam diambil lebih dari yang sepatutnya maka kita memanggil-manggil macam2 penyakit ke badan kita. Now kita dah tahu apa sebabnya kan..??
 Badan berasid adalah punca kepada pelbagai penyakit KRONIK dan penduduk bandar majoritinya mempunyai sifat badan ASID yang boleh membahayakan kesihatan.
Badan berasid berpunca dari sumber pemakanan kita setiap hari. Kebanyakan makanan yang kita makan mengandungi iodin yang sifatnya berasid.
Badan yang berasid juga mengakibatkan pengoksidaan dalam badan dan menyebabkan beberapa fungsi dalaman badan gagal..Scary kan…?
 Bahagian badan yang bersifat ALKALI juga dapat menghalang sel kanser membiak kerana sel-sel barah tidak boleh membahagi. Untung tak kalau kita minum Garam Buluh ni…? To me it’s worth it…!!
***Prevention is always better than cure!***
GARAM BULUH bersifat alkali bertindak sebagai agen ANTI-PENGOKSIDAAN dalam badan. Ini dapat membantu meningkatkan kandungan mineral dalam badan dan membantu penyerapan zat-zat mineral di dalam badan.



 Apa Khasiat Garam Buluh?


Walaupun Garam Buluh adalah sejenis Garam tetapi Garam Buluh juga kaya dengan MAGNESIUM yang sangat baik untuk kawal tekanan darah tinggi…!!
Now I know why masa pregnant kaki senang bengkak dan dia berkait rapat dengan masalah melibatkan fungsi buah pinggang. Doktor memang ada advise minum air yang beroksigen tinggi untuk meneutralkan asid dalam badan...Rupa2nya penyumbang asid itu adalah GARAM…!!!
Disebabkan Garam Buluh bertindak dengan tubuh badan kita melalui proses nyah toksin, sesetengah pengguna akan mengalami kesan tindak balas yang sedikit, banyak, lama atau sekejap bergantung dengan tahap kesihatan masing2.
Garam Buluh juga boleh membantu mereka yang mengalami masalah berkaitan kulit seperti eczema, jerawat, panau, kurap, gatal gatal dan macam2 lagi…!
Garam Buluh terdapat dalam pelbagai jenis. Cara pengambilan Garam Buluh ???
1)Garam Buluh Premier Drink Hai O
2)Boleh di gunakan semasa memasak. Hanya gantikan garam biasa dengan Garam Buluh
3)Mineral Cofee yang mengandungi garam buluh
** Kalau rasa tak sedap badan macam nak demam or sakit tekak…minum sebelum tidur so far bangun pagi tak demam
** batuk teruk improve sangat2..so kalau dah lama batuk try Garam Buluh cepat!
** Selsema cepat baik especially Flu yang running nose + blocked nose tu
** Resdung dah berkurangan! No more sneezing bagai nak gila bila bangun pagi icon biggrin Garam Buluh
** Sakit kepala or migrain…jarang dah kena. kalau kena minum cepat2 esok nya in shaa Allah getting better
** Feels more energetic than before..badan rasa ringan. Minda boleh focus! Good for everyone!!
Harga Garam Buluh sangat berpatutan..!!



HARGA : RM128/box
1 box = 40sachets x 5g
if you want to know more about this product
consultation and any questions, do contact me at

h/p : 013-4538921
email : lynda022@yahoo.com.my
FB : Linda Nadzim II

No comments:

Post a Comment